Yaklaşık 2 aylıkken sütten kesilen yavru kedimiz tıpkı bir bebek gibi bakıma, sevgiye ve ilgiye muhtaçtır. Yavru kediyi eve alıştırmak köpeği alıştırmaktan her zaman daha kolaydır. Bir sınır çizmek gerekmez, içgüdüsel olarak tuvalet eğitimleri olur ve sevgi göstermeniz dışında başka bir ihtiyacınız olmaz. Sağlık kısmında ise biz vetsuit veteriner kliniği olarak her zaman yanınızda olacağız.
Yavru Kedimin Aşı Takvimi Nasıl Olacak?
- 6-8 haftalık süreç
İç ve dış parazit uygulaması: Bu süreçte ilk iç ve dış parazit uygulamamızı gerçekleştireceğiz. İç parazit uygulamamız yavrumuzun bağırsaklarında olan olası parazitlere karşı etki gösterirken dış parazit uygulamamız da herhangi bir bit, pire veyahut keneye karşı mücadele gerçekleştirecektir. İç ve dış parazit uygulamamızı her 2-3 ayda bir tekrarlamamız olası hastalıkların önüne geçecektir.
- 8-10 haftalık süreç
Karma Aşısı: Ticari olarak 3 lü karma olarak bulunur. Feline parvovirüs, Feline Herpesvirüs tip1 ve Feline calicivirüs etkenlerine karşı bağışıklık sağlar. Bu hastalıklar yavruların viral ve bulaşıcılık riski en fazla olan hastalık grupları arasındadır. 3’er hafta ara ile en az 3-4 doz şeklinde uygulanır.
- 9-11 haftalık süreç
Lösemi Aşısı: FeLV özellikle bağışıklık sistemini hedef alan oldukça bulaşıcı ve ölümcül olabilen bir hastalıktır.3’er hafta ara ile 2 doz şeklinde uygulanır.
- 12-14 haftalık süreç
Kuduz aşısı: Biz kedi ve köpek sahiplerinin en hakim olduğu kuduz hastalığına karşı koruma sağlar. Tek doz şeklinde uygulanır.
Peki minik dostumun aşı takvimi hep bu kadar yoğun mu olacak? Cevap tabii ki hayır. Bu yoğun aşı takvimini tamamlayan yavru kedimiz veya daha önce hiç aşısı yapılmamış ve bu yoğun süreci tamamlayan yetişkin kedilerimizde daha sonra her aşının yıllık tekrar dozu yapılması yeterlidir